ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙZA: Ο Γιώργος Σταθάκης θα είναι κανονικά υποψήφιος στα Χανιά

ΣΥΡΙZA: Ο Γιώργος Σταθάκης θα είναι κανονικά υποψήφιος στα Χανιά
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαψεύδονται τα σενάρια περί μετακίνησης του Γιώργου Σταθάκη στο εξωτερικό.

Το τελευταίο διάστημα «είδαν το φως» δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Γιώργος Σταθάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές γιατί θα μετακινηθεί σε υψηλή θέση διεθνούς οργανισμού. Ωστόσο αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα, τόσο με το περιβάλλον του υπουργού, όσο και με ανώτερες κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας θα δώσει κανονικά τη μάχη του σταυρού στα Χανιά. Μάλιστα, ουδέποτε ετέθη θέμα μετακίνησής του στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης εκλέγεται συνεχώς με το ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά από το 2012. Τον Ιανουάριο του 2015 είχε εκλεγεί πρώτος βουλευτής με 20.456 σταυρούς έναντι 15.646 του Παύλου Πολάκη και 11.258 της Βάλιας Βαγωνάκη. Το Σεπτέμβριο, δε, του 2015 οι εκλογές είχαν γίνει με λίστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Πέρα όμως από τις υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές, αυτό που είναι μπροστά μας είναι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν βέβαιοι ότι το κυβερνών κόμμα θα πρωτεύσει στην Κρήτη στις ευρωεκλογές.

Εξίσου βέβαιοι είναι για την επανεκλογή του νυν περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά στηρίζεται από την Κουμουνδούρου. Δεν φαίνεται να επικρατεί η ίδια αισιοδοξία ωστόσο για τους δήμους.

Πάντως το ηθικό των συριζαίων της Κρήτης έχει ανέβει μετά την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα. Η ανταπόκριση του κόσμου θεωρήθηκε ιδιαίτερα θερμή, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πολύ έμπειρο κομματικό στέλεχος, στην κεντρική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά, το 1/3 των συμμετεχόντων τα προηγούμενα χρόνια δεν συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογα, δε, φαινόμενα παρατηρούνται σε όλη τη χώρα. Φαίνεται έτσι ότι μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλάζει η σύνδεση των ανθρώπων που κινητοποιεί προεκλογικά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ