ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Οικ. Επιμελητήριο: «Δεν μετανιώνω για τους υψηλούς τόνους στη Βουλή»

Μητσοτάκης στο Οικ. Επιμελητήριο: «Δεν μετανιώνω για τους υψηλούς τόνους στη Βουλή»
CNN Greece, Κώστας Πλιάκος

Δεν μετανιώνει για την «τροπή που πήρε η χτεσινή κουβέντα στη Βουλή και για τους υψηλούς τόνους» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Πρόσθεσε, όμως, ταυτόχρονα ότι μέχρι τις εκλογές υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε η συζήτηση να επανέλθει στον πυρήνα της πολιτικής και των ζητημάτων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες.

Όπως είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σήμερα συγκρούονται δύο πολύ διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία με την υπερφορολόγηση και το μοίρασμα επιδομάτων και η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που έχει στον πυρήνα της την ανάπτυξη».

Μιλώντας για την 13η σύνταξη είπε ότι δεν είναι στην ουσία 13η σύνταξη και το μέτρο αυτό συνδέεται με την προεκλογική περίοδο.

Η 13η σύνταξη, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στοιχίζει κάτι παραπάνω από δύο δισ. ευρώ.

«Αυτό που ανακοινώθηκε από τον κύριο Τσίπρα είναι ένα επίδομα το οποίο θα έδινε στο τέλος του χρόνου και το έδωσε τώρα για προεκλογικούς λόγους. Δεν είμαστε αντίθετοι με ένα επίδομα αλλά δεν πρέπει να είναι αυτός ο πυρήνας της οικονομικής πολιτικής η οποία θα πρέπει να δημιουργεί πλούτο και ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Η οικονομική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας βάζει ως πρώτο στόχο τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με στόχο το 4% και πλεονάσματα 2% έως 2,5%».

Στη συζήτηση που οργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο με τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο κύριος Μητσοτάκης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση στο φόρο των επιχειρήσεων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια και η μείωση στο φόρο μερισμάτων από το 10% στο 5%.

Πρόσθεσε, επίσης ότι «ο κύριος Τσίπρας ενοχλείται όταν η ΝΔ μιλάει για κοινωνικό κράτος, δημόσια παιδεία, αντιμετώπιση της ανεργίας, βοήθεια των αδυνάτων, τους νέους συνταξιούχους που βγαίνουν μειωμένη σύνταξη 35%».

«Σήμερα οι φορολογικοί συντελεστές και οι υψηλές εργοδοτικές εισφορές δίνουν κίνητρα για φοροδιαφυγή και γι’ αυτό στόχος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι να μειωθεί η κυρία ασφαλιστική εισφορά από το 20% στο 15% με ένα νέο ασφαλιστικό που θα έχει . Έντονα κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο κύριος Τσίπρας μιλάει για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε αλλά δε λέει τίποτα για την ταμπακιέρα που είναι οι επενδύσεις στη χώρα και ως παράδειγμα έφερε το Ελληνικό την COSCO και τις Σκουριές» επενδύσεις που όπως είπε έχουν κολλήσει με ευθύνη της κυβέρνησης.

Έκλεισε λέγοντας ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο, η επαναφορά της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών και ανάπτυξη 4%.

Στόχος επίσης θα είναι η μείωση των πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί στην Ευρώπη και θεωρεί ότι με μια ισχυρή εντολή στην Ελλάδα και με μία ηγεσία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Ευρώπη θα βρει το πρόσφορο έδαφος για να το πετύχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ