ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Διαμαρτυρία και φωνές όταν δόθηκε το βήμα στον Δανέλλη - Τι είπε για τα e-mails του ΥΠΕΞ

Κοτζιάς: Διαμαρτυρία και φωνές όταν δόθηκε το βήμα στον Δανέλλη - Τι είπε για τα e-mails του ΥΠΕΞ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την οργή του Νίκου Κοτζιά προκάλεσε η παραχώρηση από τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κρεμαστινό του βήματος στον Σπύρο Δανέλλη

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, κάνοντας λόγο εκτός μικροφώνου για αθλιότητα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Δανέλλης δέχθηκε να προηγηθεί.

Αποχώρησε φωνάζοντας από την αίθουσα της Ολομέλειας, στην οποία επέστρεψε λίγο αργότερα κρατώντας ένα χαρτί στα χέρια του.

Έφθασε μέχρι την έδρα δίνοντας στον κ. Κρεμαστινό τη λίστα με τη σειρά των ομιλητών, φωνάζοντας του να παραιτηθεί από το προεδρείο.

«Αφήστε τα κόλπα όλοι σας», έλεγε σε έντονο ύφος, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να τον καλούν να κάνει τα παράπονά του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον κ. Κρεμαστινό να απαντά ότι δεν καθορίζει ο ίδιος τη σειρά των ομιλητών.

Στην ομιλία του ο κ. Κοτζιάς άφησε υπόνοιες για συνεργασία του Πάνου Καμμένου με Ρώσους ή Κινέζους πράκτορες με αφορμή τη διαρροή e-mails διπλωματών από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Λέει αυτός ο βουλευτής ότι ο Κοτζιάς κατέστρεψε το server του υπουργείου για να μην αποκαλυφθούν αυτά τα e-mail. Όμως αυτός ο μάγκας ο βουλευτής κατάφερε να τα βρει. Παίρνω από τη βουλή αυτά τα e-mail και βλέπω ότι έχουν διακινηθεί από αμερικάνικο server, άρα πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες. Συζητώ με φίλους μου που γνωρίζουν τεχνικά τα θέματα και μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να παραβιάσεις τους αμερικάνικους server. Μόνο δύο μπορούν να το κάνουν: χάκερ της ΕΥΠ ή ρώσικες – άντε και κινεζικές – μυστικές υπηρεσίες. Άρα λοιπόν ή έχουμε παραχάραξη ή υποκλοπή από υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ