ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να προκηρύξετε τώρα αμέσως εκλογές

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να προκηρύξετε τώρα αμέσως εκλογές
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 Μία ακόμη σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνηςστον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας να προκηρύξει «εδώ και τώρα» εκλογές. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ, ενώ μετά έκανε διακοπές στα κρυφά σε πανάκριβα κότερα. «Προκαλεί θλίψη η επιλογή σας να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε αρχικά «φανταστική» την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου τονίζοντας: «Ηγετική εμφάνιση κάνατε κύριε Τσακαλώτε, λόγω απουσίας του κ. Τσίπρα» και ξεκαθάρισε πως τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην αριστερά. «Εσείς το μόνο που έχετε κάνει είναι να παράγετε μιζέρια», είπε, συμπληρώνοντας πως κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο. Αναφέρθηκε, δε, σε μια κυβέρνηση που έχει απεριόριστες ανοχές σε συμπεριφορές που δεν χωρούν στην Νέα Δημοκρατία.

«Που θα ήταν αδιανόητες σε μια φυσιολογική χώρα», τόνισε.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε και ότι δεν είναι αυτό το ήθος του. «Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένεια μου» είπε ξεκαθαρίζοντας πως ο τρόπος που πολιτεύεται δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως αδυναμία.

Αφιέρωσε στον πρωθυπουργό ένα δίστιχο από το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη με τίτλο «Φοβάμαι» και αναφέρθηκε στις αλήθειες που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση.

Για τη φωτογραφία του πατέρα του Τσίπρα

«Έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη φωτογραφία που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook, για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα που τον συνδέει με τη χούντα, η οποία και αποδείχτηκε fake.

Επίθεση σε Πολάκη και Τσίπρα για τον Κυμπουρόπουλο

Εκτίμησε πως η ψήφος εμπιστοσύνης γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τονίζοντας πως «μια συγγνώμη από τον κ. Πολάκη θα αρκούσε για τα όσα έγιναν με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο».

«Αν ο κ. Τσίπρας είχε αποπέμψει τον κ. Πολάκη για αυτό που είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, τίποτα από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα δεν θα είχε γίνει. Όμως, επέλεξε να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα. Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών. Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί. Και ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του. Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας», συνέχισε.

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης, αυτό κατάλαβα από αυτή τη συζήτηση» υποστήριξε.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «κ.Τσίπρα όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στ. Κυμπουρόπουλο. Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα, πείτε κι εσείς ένα για τον Στέλιο».

Νέα αιχμές για το σκάφος

Στη συνέχεια, επανήλθε στο ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού με το σκάφος, σημειώνοντας: «Οι διακοπές ενός πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία, οφείλουν να είναι δημόσιες. Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες».

«Η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα και μια μεγάλη νίκη όσων υπέστησαν το μπούλινγκ» τόνισε.

"Πολακισμός" και ευρωεκλογές

«Μίλησα για τον πολακισμό και ήρθε ο ίδιος ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: "Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας Δημοκρατία, αυτή που είχατε χρόνια και όχι για την Δημοκρατία των λαϊκών αναγκών". Ακούστε, η Δημοκρατία είναι μία, το Σύνταγμα είναι ένα. Στην Δημοκρατία ανεχόμαστε την διαφορετική άποψη, λογοδοτούμε για τα πεπραγμένα μας. Δεν απειλούμε δημοσιογράφους ότι θα τους θάψουμε τρία μέτρα κάτω από τη γη. Ούτε ελπίζουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή μπας και κερδίσουμε εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο πολακισμός καθιερώνεται και επίσημα ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ. Τσίπρα», συνέχισε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποστάσεις από τον υπουργό του..

«Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση δεν είχε να πει τίποτα. Κ. Τσακαλώτο καταφερθήκατε εναντίον του κ. Βέμπερ. Μας είπατε ποιον δεν θέλετε. Το ποιον δεν θέλει το λέει κι ο κύριος Όρμπαν. Ποιον θέλετε; Θα μας πείτε επιτέλους;», συνέχισε και κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι συγχέει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα πλεονάσματα.

«Δεν έχουμε Δημοκρατία»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως οι προβλέψεις είναι για τους πολλούς κάνοντας αναφορά στην οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχει δέκα ενότητες. Μία ονομάζεται "αισθάνομαι ασφαλής". Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια» και «αυτό αφορά τους πολλούς», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αφήνει ελεύθερους τους μπαχαλάκηδες για να τα κάνουν γυαλιά - καρφιά.

«Τους καταστήσατε όμηρους των κουκουλοφόρων» είπε ενώ κατηγόρησε την Ξένη Δημητρίου για την δημοσιοποίηση της απόφασής της να διερευνήσει την μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χαρακτήρισε την 13η σύνταξη προεκλογικό επίδομα με στόχο να ανακόψει ο ΣΥΡΙΖΑ την συντριβή του. «Δεν είναι αυτή η συνταγή για να αποκτήσει η χώρα αξιοπιστία στις αγορές» επεσήμανε συμπληρώνοντας πως οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μάθει να απατούν και όχι να επαιτούν.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι την 26η Μαΐου θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τον καλωσόρισε στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών ώστε ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή στις εκλογές για να ορίσουν το μέλλον τους και ανέπτυξε το πρόγραμμα του για την παιδεία και το συνταξιοδοτικό. Αναφέρθηκε ακόμα στους αγρότες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, την οικογένεια.

Ένταση προκλήθηκε όταν απευθυνόμενος στη Φώφη Γεννηματά την κάλεσε να θυμηθεί ότι βρέθηκαν στην ίδια κυβέρνηση και της ζήτησε να «καλιμπράρει» τις ίσες αποστάσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Άνοιγμα έκανε και στους προδομένους, όπως είπε, του Αλέξη Τσίπρα και τους κάλεσε να δουν την ανανεωμένη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και το πρόγραμμα της.

«Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα και μπορούν καλύτερα» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ