ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη και Πέμπτη στη Βουλή η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Τετάρτη και Πέμπτη στη Βουλή η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων θα βρεθούν την Τετάρτη και Πέμπτη οι υποψήφιοι για την κατάληψη της θέσης του Προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων έχει καλέσει προς ακρόαση για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου τους αντιπροέδρους Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη και τους Αρεοπαγίτες Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιο Χοϊμέ, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα εκφράσει γνώμη, την οποία θα διαβιβάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για τη λήψη της οριστικής απόφασης τόσο για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου όσο και για την πλήρωση της θέσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, των οποίων η θητεία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Για την Πέμπτη, που η Διάσκεψη θα ασχοληθεί με την «κατάληψη» της θέσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουν κληθεί προς ακρόαση οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη και οι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει γνώμη και την τελική απόφαση λαμβάνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ