ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναίνεση από τους εργοδότες για το Ασφαλιστικό ψάχνει ο Αλέξης Τσίπρας

Συναίνεση από τους εργοδότες για το Ασφαλιστικό ψάχνει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση που θα έχει με τις ηγεσίες του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ οι Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Κατρούγκαλος θα επιχειρήσουν να βρουν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο των εργοδοτών για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων είναι έτοιμες να συζητήσουν με την κυβέρνηση συμβιβαστικές λύσεις και να συναινέσουν στις κυβερνητικές προτάσεις. Οι εργοδότες εμφανίζονται πρόθυμοι να αποδεχτούν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Οι ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων ετοιμάζονται να προτείνουν αύξηση εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα (0.5 από τους εργοδότες και 0.5 από τους εργαζόμενους) με παράλληλη μείωση των επικουρικών συντάξεων άνω των 170 ευρώ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιθυμεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των εργοδοτικών οργανώσεων καθώς αυτό θα τις προσθέσει ένα ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Επιπλέον, τυχόν συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων με τις κυβερνητικές προτάσεις θα ασκήσει ισχυρή πίεση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ