Μαρινάκης: Ο Τσίπρας είπε πέντε εκατομμύρια ψέματα
Πηγή: EUROKINISSI

Για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και για τις υποθέσεις που τον αφορούν μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Στην αρχή τον πίστεψα», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο μετά «συγκρουστήκαμε γιατί ήθελε να ελέγχει τα ΜΜΕ που αγόρασα».

Ο εφοπλιστής, ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» και στον Αντώνη Σρόιτερ για το πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, αλλά και για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς τον κατηγορούν ως «κρυφό χρηματοδότη» της. Παράλληλα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν ανοικτές, επισημαίνοντας ότι δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτε εναντίον του.

«Δεν κρύβομαι, στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα Ποτάμι», «Έπεσα έξω που στήριξα τη Δούρου», «Δεν είχα την οικειότητα να ζητήσω από τον πρωθυπουργό να διώξει έναν υπουργό του», «Ποτέ δεν υπολόγισα ότι ο Καμμένος μπορεί να μου κάνει ζημιά», «Είναι υπερβολικό να χαρίσω 23 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση για τον Καμμένο», «Η λογική όποιος δεν είναι μαζί μας, τον τελειώνουμε επικρατεί στη μαφία», «Με τον Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις. Δεν είναι φίλος μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αντώνης Σρόιτερ: Είχατε μια αντίστοιχη οικειότητα με τον κύριο Παππά, διότι ο κύριος Παππάς είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ πριν από λίγο διάστημα ότι ήρθε ο Μαρινάκης και μας είπε σας δίνω τον ΔΟΛ, στην ουσία δηλαδή, τη στήριξη του ΔΟΛ, για να διώξετε τον Καμένο από την κυβέρνηση. Συνέβη αυτό;

«Ο Καμμένος τι μπορούσε να μου κάνει εμένα; Ο Καμένος για ό,τι μου έχει κάνει τον έχω μηνύσει σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, του έχω κάνει συγκεκριμένες αγωγές. Ή, έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Λοιπόν, δεν μου κάνει καμία ζημιά ο Καμμένος και, ξέρετε, δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κύριος Καμένος μπορεί να μου κάνει κάποια ζημιά. Εντάξει, είναι κουραστικό κάθε μέρα να προσπαθείς να ακούσεις κάποιον που προσπαθεί να σου δημιουργήσει ένα πρόβλημα αλλά, ξέρετε, μπορείτε να το δείτε και σήμερα όταν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις που είναι ο κύριος Καμένος. Άρα, δεν τον υπολόγισα ποτέ ότι μπορεί να μου κάνει τόσο μεγάλο κακό που να θέλω να φύγει από την κυβέρνηση».

«Είναι υπερβολικό να χαρίσω 23 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση για τον Καμμένο»

Αντώνης Σρόιτερ: Άρα, δεν προτείνατε εσείς ένα τέτοιο ντιλ. Είτε στον κύριο Παππά είτε οπουδήποτε αλλού.

«Ουδέποτε και επίσης θα ήταν πάρα πολύ ακριβό, εγώ πλήρωσα κάποια πολλά εκατομμύρια για να αγοράσω αυτές τις δυο εφημερίδες, το συνολικό κόστος είναι πάνω από 22-23 εκατομμύρια, πόσο έχει στοιχίσει… ε, τώρα να χαρίσω 23 εκατομμύρια στην κυβέρνηση για τον κύριο Καμμένο το βλέπω υπερβολικό».

«Η λογική όποιος δεν είναι μαζί μας, τον τελειώνουμε επικρατεί στη μαφία»

«Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση εγώ το θεωρώ εποικοδομητικό γιατί και εμένα, στον Ολυμπιακό για παράδειγμα, στην επιχείρησή μου λιγότερο, γιατί δεν έχει αυτή την προβολή, το να σου ασκούν κριτική είναι καλό γιατί διορθώνεις τα λάθη σου. Δεν είναι κάτι το οποίο οποιοσδήποτε ασκεί κριτική τον θεωρούμε εχθρό. Ή πάμε να τον τελειώσουμε. Αυτοί είναι όροι μαφίας».

«Με τον Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις. Δεν είναι φίλος μου»

«Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο, τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή. Δεν έχουν κάνει κάτι οι άνθρωποι για να αισθανόμαστε άσχημα να είναι φίλοι μας. Προς Θεού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ ξέρετε κύριε Σρόιτερ, δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου, ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα και θα σας πω το εξής, την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου. Ο οποίος είχε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχα την τιμή, μπορώ να πω πάρα πολλές φορές να κάτσω μαζί τους, να ακούσω διάφορες συζητήσεις και μπορώ να σας πω ότι είχα μια πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε επαληθευτεί πολλές φορές πολλά χρόνια μετά. Και νιώθω περήφανος γι΄ αυτό. Σας λέω και πάλι ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι είχα την τιμή και είχα ακούσει πάρα πολλές συζητήσεις και είχα βρεθεί μαζί τους», συνέχισε.

«Ουδέποτε έχω φιλοξενήσει τον Μητσοτάκη στο κότερο μου», κατέστησε σαφές.

«Όση σχέση έχει ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλη τόση έχω και εγώ» ήταν η απάντηση του κ. Μαρινάκη κληθείς να σχολιάσει πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία καλούσε τον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν αν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει φιλοξενηθεί στο σκάφος του κυρίου Μαρινάκη και στο Noor1. «Σας λέω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση όπως σας το έχω ξαναπεί για να μην μπερδευόμαστε και επίσης όσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ» ανέφερε ο για να προσθέσει σε δηκτικό ύφος: «Και αν χρησιμοποιήσω τις πηγές παραπληροφόρησης του κυρίου Τσίπρα μπορεί να πω ότι ο κύριος Τσίπρας στο παρελθόν έχει περάσει πολύ όμορφα μέσα στο Noor1».

«Ο κ. Τσίπρας προέρχεται από πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της Χούντας»

«Είδαμε ένα γεγονός, είδαμε τους ισολογισμούς, ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας. Λοιπόν αυτό είναι σαν να λέμε να σας φέρω ένα παράδειγμα κυρίε Σρόιτερ ότι πώς αισθάνεται ένας Κουβανός πολίτης όταν συζητούν υποθετικά για τον Τσε Γκεβάρα και λένε ότι η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα του γνωστού επαναστάτη πλούτισε με δουλειές που είχε κάνει με το καθεστώς Μπατίστα... θα είναι ιδιαίτερα περήφανοι; Άρα λοιπόν για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε οικογένειά του είναι πολύ απλά τα πράγματα», τόνισε.

«Ουδέποτε χρηματοδότησα της ΝΔ - Επτά εφημερίδες διαθέτει ο Αλέξης ο ψεύτης για να τον αποθεώνουν»

«Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για επτά εφημερίδες, ότι ελέγχω επτά εφημερίδες... Για άλλη μία φορά μπερδεύτηκε με τον εαυτό του γιατί ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες. Ξέρετε ποιες είναι αυτές, εγώ θα μιλήσω με ονόματα και συγκεκριμένα όχι με αοριστολογίες: είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι η Νέα Σελίδα, είναι το Ντοκουμέντο, είναι η Δημοκρατία, είναι η Εσπρέσο και το Έθνος», τόνισε.

«Αν τις διαβάσετε και κάποιος που μπορεί να καταλάβει ακόμα περισσότερο θα καταλάβει ότι αυτές οι επτά εφημερίδες είναι στην υπηρεσία του, άρα λοιπόν και επίσης αν πάμε και σε κανάλια το OPEN. Τι είναι το κανάλι; H ΕΡΤ όπως την έχουν καταντήσει τι είναι; Για να μην κρυβόμαστε, μιλάει για μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι εναντίον του και τα περισσότερα λοιπόν Μέσα, οι περισσότερες εφημερίδες υπέρ του είναι», πρόσθεσε.

«Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για το Βήμα και τα Νέα είναι καλύτερα να πλένει το στόμα του και να είναι πιο προσεκτικός»
«Αυτές οι εφημερίδες ανήκουν στην κεντροαριστερά και υπηρετούν τις ιδέες της αριστεράς δηλαδή να κάνουν τις υπερβάσεις τους να έχουν ιδεολογία να είναι καθαρές στον αναγνώστη τους και οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά. Άρα επαναλαμβάνω ο κύριος Τσίπρας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν μιλάει για τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ ιδιαίτερα όταν το τελευταίο καιρό έχουμε επαληθευτεί τις περισσότερες φορές», συνέχισε.

«Συλλαβίζω μεγάλες αλήθειες και δεν διαθέτω την ευφράδεια να λέω ψέματα όπως ο Τσίπρας»

«Όχι δεν την έχω αυτή την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον κόσμο σε καθημερινή βάση, εγώ συλλαβίζω αλήθειες μεγάλες αλήθειες συλλαβίζω μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα μου, συλλαβίζω μεγάλα έργα για τον Πειραιά μας είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συλλαβίζω και δεν έχω αυτή την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό… Και όταν λέω να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό το αποκορύφωμα ποιο ήταν; Στο Μάτι ο κύριος Τσίπρας όταν έκανε αυτήν την συνάντηση τη Σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς ήξερε πολύ καλά ότι έχουμε νεκρούς και το ήξεραν όλοι και κορόιδευε για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό».
«Δεν είναι στα πλάνα μου η δημιουργία νέου κόμματος και δεν μ’ ενδιαφέρει η πολιτική», είπε για να προσθέσει:

«Εδώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και όσον αφορά ένα νέο κόμμα όπως με είχατε ρωτήσει, παρά το γεγονός ότι μπορεί ο τόπος να έχει ανάγκη ένα νέο κόμμα, δεν είναι μέσα στα πλάνα μου και είδατε ότι δεν υπήρχε ούτε καν συζήτηση, γιατί και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που κάνω, αλλά και δεν υπάρχει χρόνος γιατί κάνω πολλά. Το να έχεις άποψη, κάθε Έλληνας Ευρωπαίος πολίτης, μπορεί να έχει άποψη για το τι συμβαίνει στον τόπο του».

«Ο Καλογρίτσας μπήκε στο γραφείο μου από την κανονική πόρτα»

«Ο λόγος που έκανα την αποκάλυψη ήταν ο εξής: ο φάκελος που είχαμε καταθέσει να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό και όταν το αποκτήσαμε με 72 εκατ. μας ήλεγξαν οι αρχές από πού προέρχονται τα χρήματα, αν είναι νόμιμα και αποδείχθηκε αψεγάδιαστος φάκελος. Το ήλεγξαν και ήξεραν από πού προέρχονται τα χρήματα. Έφτασαν στο σημείο να μου στείλουν τον Καλογρίτσα, ο οποίος δεν πέρναγε από τα γραφεία μου στον Πειραιά, είδε φως και μπήκε να ζητήσει 20 εκατομμύρια προκαταβολή για το κανάλι. Ο κ. Καλογριτσας ήρθε επίσημα στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική, τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας και τίποτα παραπάνω. Απεχθάνομαι να γράφεις τον κόσμο και δεν θα το έκανα ποτέ. Υπάρχουν όμως κάμερες ασφαλείας και άνθρωποι που δουλεύουν στο κτήριο και ήταν εκεί στην υποδοχή».

«Οι σκευωροί του Noor1 θα πληρώσουν ακριβό τίμημα τα χρόνια που έρχονται»

«Στημένη σκευωρία από ανθρώπους για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα. Με το χέρι στην καρδιά, οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν, απειλή. Είναι μια υπόσχεση», τόνισε, για να προσθέσει:

«Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που είναι μια κοινοτική οδηγία ο οποίος ρητά γραφεί ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια δικαστική υπόθεση που είναι εν εξελίξει. Ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δεν ακολουθούν το νόμο, τον παραβιάζουν. Όποτε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεση μου για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο, δεν μπορείς να παραβιάζεις ένα νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς, που αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα άνθρωπο και ειδικά σε ένα άνθρωπο σαν και έμενα. Δεν θα το επιτρέψω, θα δείτε σύντομα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν το εύχομαι ούτε στο μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να ζεις σε μια δημοκρατική χωρά και η κυβέρνηση καθημερινά να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες εναντίον σου».

«Ο κ. Τσίπρας από τη μέρα που έγινε πρωθυπουργός είπε 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα και παραμένει πρωθυπουργός. Αυτό τα λέει όλα», τόνισε ο Μαρινάκης χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τέλος για το τι αγαπάει περισσότερο, ο κ. Μαρινάκης απαντά μονολεκτικά και χωρίς περιστροφές: «Τον Ολυμπιακό».

Αφού εξηγεί ότι ασχολείται πολλές ώρες με την ομάδα, συμπληρώνει: «Από την άλλη με ευχαριστεί η ναυτιλία», καθώς είναι «περιβάλλον ανταγωνιστικό, έχεις να κάνεις απέναντι με ανθρώπους έξυπνους, μορφωμένους, με μυαλά και θα πρέπει να τους ανταγωνίζεσαι και να κερδίζεις. Άρα είναι κάτι που μου αρέσει, κάνει καλό και στο μυαλό μου και στην καθημερινότητά μου».

Διαβάστε επίσης