ΠΟΛΙΤΙΚΗ

WSJ:Αναμορφωτής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

WSJ:Αναμορφωτής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Άρθρο με θετικές αναφορές στον υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί η εφημερίδα Wall Street Journal.

Στο άρθρο, το οποίο υπογράφει ο γνωστός αρθογράφος Σάιμον Νίξον, σημειώνεται πως ενδεχόμενη εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ θα είχε «απήχηση και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας καθώς θα έστελνε μήνυμα πως η πολιτική ανανέωση στην Ελλάδα είναι εφικτή ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

Στο άρθρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως ένας από τους πιο πετυχημένος υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος «κέρδισε το σεβασμό των πιστωτών για τις προσπάθειες του να αναμορφώσει τον δυσλειτουργικό δημόσιο τομέα και να εισαγάγει νέες έννοιες όπως η “προαγωγή βάσει προσόντων”. Mάλιστα σχολιάζοντας την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να μην στηρίξει τον αδερφό της δημοσίως ο Νίξον αναφέρει πως αυτό είναι ένα δείγμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ένας άνθρωπος που στέκεται μόνος του στα πόδια του».

Σύμφωνα πάντα με τον Νίξον μια νίκη του Μητσοτάκη θα αναμόρφωνε την Νέα Δημοκρατία «που είναι βαθιά απαξιωμένη. Μία αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία - - ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες, αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες, μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις του. Θα αναπτέρωνε, επίσης, το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμα:
Αντίστροφη μέτρηση για το 2ο γύρο των εκλογών στη ΝΔ

Εκλογές ΝΔ: Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης στο... παρά πέντε της ψηφοφορίας

Εκλογές ΝΔ: Πίστη για μαζική προσέλευση ψηφοφόρων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ