ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ και ο Επιτροπάκης με αιχμές για τη Γεννηματά

Αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ και ο Επιτροπάκης με αιχμές για τη Γεννηματά
Facebook

Σφοδρή επίθεση στην Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής Μάνος Επιτροπάκης ο οποίος κατηγορεί την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ότι έκανε το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Facebook, ο Μάνος Επιτροπάκης έκανε γνωστό πως αποσύρει την υποψηφιότητα του ενώ εκφράζει την υποστήριξή του στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!» έγραψε χαρακτηριστικά ενώ λίγο αργότερα επανήλθε για να διευκρινίσει ότι «η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε». Από τα βέλη του δεν ξέφυγε - έστω και έμμεσα- ο Γιώργος Παπανδρέου. «Έκαναν το ΠΑΣΟΚ ΚΙΔΗΣΟ. Δηλαδή Σύριζα...» ανέφερε.

Ο Μάνος Επιτροπάκης διευκρινίζει πως «τώρα εσείς πιστεύετε πως μεταξύ της αγάπης μου για την παράταξη και της αγάπης μου για τον Βενιζέλο κέρδισε ο Βενιζέλος. Κι όμως, η αγάπη μου για την παράταξη κέρδισε. Τον Βενιζέλο θα μπορούσα να τον αγαπάω και από μακριά. Όπως θα αναγκαστούν, θα εκβιαστούν ορθότερα, να κάνουν πολλοί σύντροφοι. Εγώ τάχθηκα πάντως με την Παράταξη. Με την πιο πολύτιμη ιστορία της, με την ιστορικά εθνική υπευθυνότητα που επέδειξε, με τον σκληρό αγώνα της εναντίον του Εθνολαϊκισμού του Σύριζα, με την περήφανη ευρωπαϊκή στάση της στο Δημοψήφισμα, με την ανελέητη αλλά πάντα δίκαιη αντιπολίτευση που άσκησε η παράταξη μας, πάντα με ήθος και θεσμικότητα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Διάλεξα την Παράταξη, και όχι την αγάπη μου για τον Βενιζέλο, διότι η παράταξη αρχίζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, και τους πολύ λίγους υποστηρικτές του όταν έγινε θύμα διώξεων, αλλά και τον Κώστα Σημίτη, που συμβόλιζε και ήταν η πιο κοντινή εκδοχή του πιο ώριμου ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων. Διάλεξα την Παράταξη και όχι την αγάπη μου για τον Βενιζέλο, διότι πρέπει να υπερασπιστούμε και την Κυβέρνηση ΓΑΠ που φορτώθηκε 15% έλλειμμα και όμως, δεν άφησε την χώρα να χρεοκοπήσει για να πουλήσει επανάσταση. Και κάποιος την υπερασπίστηκε κι αυτήν με τεράστιο κόστος. Διάλεξα λοιπόν την Παράταξη, και όχι την αγάπη μου για τον Βενιζέλο. Μόνο που όλες αυτές τις αξίες της Παράταξης, τις διαχρονικές αξίες, τις αυθεντικές αξίες και αρετές της, τις συμβολίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι η ζωντανή κιβωτός των διαχρονικών αξιών της Δημοκρατικής Παράταξης στην Μεταπολίτευση.

Και αυτόν πέταξαν με Ιταμό τρόπο εχτές από το ΚΙΝΑΛ κάποιοι στην ηγεσία.

Όταν λοιπόν ακολουθώ τον Βενιζέλο, το κάνω επειδή κερδίζει η αγάπη μου για την Παράταξη. Καταλάβατε;».

Σε άλλη δημοσίευση κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά ότι διευκολύνει με την επιλογή της τον Αλέξη Τσίπρα: «Η Φώφη πιστεύει πως οι Συριζαίοι μισούν τον Βενιζέλο επειδή κυβέρνησε (με υπουργό την Φώφη) με Σαμαρά. Λάθος προφανώς. Τον μισούν γιατί μόνος του ο Βενιζέλος είναι μια ολόκληρη αντιπολίτευση. Τον μισούν επειδή μπορεί να τους ταπεινώνει και να τους περιγράφει με τρεις λέξεις. Ακόμα και με μια :πχ Εκτσογλανισμός. Από αυτόν τον Βενιζέλο απάλλαξε εχθές η Φώφη, όχι το ΚΙΝΑΛ, αλλά τον Τσίπρα. Το πιάσατε τώρα; Καλημέρα!».

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους ψηφοφόρους σχολιάζοντας πως «τουλάχιστον τώρα ξέρετε τι να ψηφίσετε όσοι θέλετε απλή αναλογική και τι όσοι δεν την θέλετε» και ότι «εγκαταλείψαμε τις ίσες αποστάσεις. Πιάσαμε αγκαλιά τον Τσίπρα!».

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Κυριακής την απόσυρσή του ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Λιντζέρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ