ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος κατά Γεννηματά: Πράξη αυτοχειριασμού της παράταξης

Βενιζέλος κατά Γεννηματά: Πράξη αυτοχειριασμού της παράταξης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

«Επιλογή αυτοχειριασμού» της παράταξης χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά τη Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Aλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης, που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο, ώστε «να σταλεί ένα μήνυμα». Υποστήριξε, μάλιστα, πως είναι «θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει προσωπικά η κ. Γεννηματά».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Βενιζέλος είπε πως αφού έγινε μια «χαλαρή συζήτηση» με την κ. Γεννηματά τότε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του ανέφερε πως έχει τρία δεδομένα μπροστά της.

«Αφού κάναμε μια χαλαρή και χλιαρή συζήτηση για εκλογικά αποτελέσματα μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Οτι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερον ότι θέλει να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και, τρίτον, ότι έχουμε διαφορές στρατηγικής».

Ωστόσο, αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά του».

Στρέφοντας για ακόμη μια φορά τα «πυρά» του κατά της κ. Γεννηματά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε αιχμηρά πως η Νέα Δημοκρατία σέβεται περισσότερο το πρόσωπό του από το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είπε, είναι πολιτικό λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο «στρατόπεδο των ηττημένων» και υπογράμμισε πως θα ήταν λάθος του κόμματος να μπει σε ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον.

Συμπλήρωσε δε, πως «ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ