ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ
EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Άνοιγμα προς τους πολίτες που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο μέχρι τις κάλπες πρόωρων εθνικών εκλογών. «Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα», δήλωσε πρόεδρος της ΝΔ,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Κληθείς να σχολιάσει τη σαφή επικράτηση της ΝΔ τόσο σε επίπεδο ευρωεκλογών, όσο και σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν σκέφτομαι πως θα είναι την επόμενη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή», είπε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο.

Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις, με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα. Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς «η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους».

Οι μετεκλογικές συνεργασίες

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και συγκεκριμένα την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, εκφράζοντας το σεβασμό του τόσο προς τον κ. Βενιζέλο όσο και προς την κ. Γεννηματά, ενώ υπενθύμισε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο απέκλεισε κατηγορηματικά τη συνεργασία του κόμματός του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον κ. Βαρουφάκη μετά τη θέση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ, λέγοντας: «Εμάς μας ρώτησε;».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την είσοδο της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απάντησε ότι «θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε το φαινόμενο Βελόπουλος», αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Η φιλοδοξία μου είναι η συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και του κ. Βελόπουλου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με το ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως λόγω του εφιάλτη -όπως ο ίδιος αποκάλεσε την απλή αναλογική- «η χώρα θα κυβερνηθεί σε κάθε περίπτωση». Πρόσθεσε πως ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για το εάν θα εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση ή όχι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως θα επιδιώξει αυτοδυναμία αλλά και διευρυμένες συγκλίσεις με άλλα κόμματα, και ότι θα στοχεύει «σε συγκλίσεις με τα κόμματα για κρίσιμα νομοσχέδια». Είπε πως παραμένει στόχος του «η επανίδρυση του κράτους» και έδωσε έμφαση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διεξαγωγή debate με τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα, η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν καταφατική, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συμμετάσχει σε debate με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, «όπως συνήθως ορίζει η διακομματική».

«Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αποχή της ΝΔ από τις ψηφοφορίες της Βουλής

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίευσης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες.

«Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ