ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για τους ποινικούς κώδικες: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση στη Βουλή

Κόντρα για τους ποινικούς κώδικες: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσει» τη συζήτηση και ψήφιση των ποινικών κωδίκων (ποινικός κώδικας και κώδικας ποινικής δικονομίας) άφησε στη Βουλή ο Μιχάλης Καλογήρου μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την παράταση λειτουργίας της Βουλής

«Η διακοπή της συναινετικής πορείας θα μας οδηγήσει να δούμε τα ζητήματα με βάση τα νέα δεδομένα», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κι ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ δεν θα μετείχαν στη διαδικασία, αρνούμενοι να μπουν στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής.

Η ΝΔ δεν προσήλθε καν στη συνεδρίαση, ενώ εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε την απόσυρση των κωδίκων προκειμένου να έρθουν με ευρύτερη συναίνεση στην επόμενη Βουλή. «Κρατήσατε τους κώδικες συνειδητά και τους φέρνετε την τελευταία στιγμή, όταν έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό η προκήρυξη εκλογών. Δεν υπάρχει ούτε η αναγκαία νηφαλιότητα για διάλογο, ούτε η απαραίτητη συναίνεση», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα του καταγγέλλει τη διαδικασία και αποχωρεί.

«Αν δεν θέλετε κύριε υπουργέ να συνδέσετε την παρουσία σας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με διαδικασία που είναι σοβαρή για να υποτάσσεται σε σκοπιμότητες πρέπει να το αποσύρετε και το ξανασυζητάμε μετά τις εκλογές. Είναι πολύ σοβαρό να συζητηθεί σε μια βουλή μόνο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους πρόθυμους», επεσήμανε.

Από τη διαδικασία αποχώρησε και το ΚΚΕ. Ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και fast track διαδικασία που αφορά πολύ σοβαρό νομοθέτημα.

Στη συζήτηση μετέχει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, καθώς αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ