ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Μεϊμαράκης: Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία
EUROKINISSI

Σε τροχιά συνεδρίου θέλει να θέσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την Νέα Δημοκρατία εφόσον εκλεγεί, επισπεύδοντας μάλιστα τις διαδικασίες για την διενέργεια του τον Μάιο και όχι τον Ιούνιο του 2016, όπως είναι προγραμματισμένο.

Στην πορεία προς το συνέδριο, ο κ. Μεϊμαράκης προσανατολίζεται στη δημιουργία ομάδων που θα καταρτίσουν την κοινωνική και πολιτική πρόταση του κόμματος. Επιπλέον, επιθυμεί να ανοίξει εκ νέου διάλογο με την κοινωνία, τη βάση και τα στελέχη, τις παραγωγικές δυνάμεις και της νεολαίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, όπως άλλωστε έχει επαναλάβει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, επιδιώκει η Ν.Δ. να είναι ένα κόμμα ίσων ευκαιριών, όπου θα χωράνε όλοι.

Την ίδια στιγμή θεωρεί επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του καταστατικού αλλά και του Οργανογράμματος του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης επιδιώκει παράλληλα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού με βάση την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση αλλά και το «ζωντάνεμα» των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων.

Σε σχέση με την αντιπολίτευση που πρόκειται να ασκήσει, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη μιλήσει για τους επτά άξονες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, όπως τους είχε παρουσιάσει στη ΔΕΘ πέρυσι: αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και ενίσχυση της ρευστότητας, οριστική διευθέτηση του δημόσιου χρέους και σταθερότητα των οικονομικών, παραγωγική ανασυγκρότηση, αναμόρφωση του κράτους που θα είναι πιο φιλικό προς τον πολίτη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η αντιμετώπιση της ανεργίας, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας και τέλος η θεσμική εμβάθυνση και η συνταγματική αναθεώρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ