ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή, η τελευταία... πράξη: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Βουλή, η τελευταία... πράξη: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αυλαία έριξε η παρούσα Βουλή που διαλύεται τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος. 

Η Βουλή ολοκλήρωσε το έργο της με την ψήφιση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας. Σε αυτή εντάχθηκαν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από 1/1/2020 και άλλες 15.

Απούσα από τις συζητήσεις στη Βουλή ήταν η ΝΔ που κάνει λόγο για απονομιμοποιημένη Βουλή μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές.

Αντιθεσμική τακτική κατήγγειλαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του Ποταμιού που μετείχε στις διαδικασίες και στήριξε με την ψήφο του, τους ποινικούς κώδικες και την τροπολογία για το αφορολόγητο.

Την τελευταία εβδομάδα που συνεδρίαζε η Βουλή ψηφίστηκαν συνολικά 20 υπουργικές τροπολογίες, ενώ δεν έγινε δεκτή καμία από τις βουλευτικές τροπολογίες που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης κλείνει στην ουσία η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, η οποία επισήμως αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει προαναγγείλει, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ