Μητσοτάκης: Όσοι επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες
Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν χωρίζει τους πολίτες και αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

«Διαπιστώνω μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παραστήσουν την ΝΔ ως ένα σκιάχτρο», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα του «πιστεύει στην ανάπτυξη στην ιδιωτική οικονομία και στην δημιουργία πλούτου για την έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε νωρίτερα τις τοποθετήσεις 35 εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ρόδου για γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά. 

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η ΝΔ «ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής, που θα αφορούν μέτρα για τα νησιά».

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση του να στηρίξει την ανάπτυξη του τουρισμού με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας και τα κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ αναφέρθηκε επίσης στα έργα υποδομής που απαιτούνται.

Ειδικά για την επένδυση στο γκολφ Αφάντου, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει άμεσα, ενώ απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις είπε σε ότι αφορά στα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία, πως η εταιρεία θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Κέντρο φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση «Ελπίδα», όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για την λειτουργία του.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από την ΝΔ και έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα των πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και την επόμενη μέρα ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά διότι ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να μεταβεί στο Καστελόριζο.

Διαβάστε επίσης