ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επίθεση» στη Βουλή: Βενζίνη, γκαζάκια και μήνυμα για τον Καλογήρου είχε ο άνδρας που συνελήφθη

«Επίθεση» στη Βουλή: Βενζίνη, γκαζάκια και μήνυμα για τον Καλογήρου είχε ο άνδρας που συνελήφθη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ένα μπιτόνι με βενζίνη βρέθηκε στα πράγματα του άνδρα, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (10/06) γύρω στις 18:50 πέταξε ένα γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής, στο ύψος των ανθοπωλείων. 

Ο άνδρας, ημεδαπός, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος συνελήφθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, είχε δέσει στο γκαζάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σημείωμα για τον υπουργό Δικαιοσύνης και τις διατάξεις που πέρασε πρόσφατα στους ποινικούς κώδικες για την κατοχή και χρήση μολότοφ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας διέσχιζε τη Βασιλίσσης Σοφίας με τα πόδια. Στο ύψος των ανθοπωλείων, όπου υπάρχει καγκελόπορτα, πέταξε το γκαζάκι στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Στο σημείο υπήρχαν και αστυνομικοί που υπηρετούν στη φρουρά της Βουλής, ενώ μια μοτοσικλέτα από τη δύναμη που περιφρουρεί περιμετρικά τη Βουλή και αυξήθηκε μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα, τον ακινητοποίησε και τον οδήγησε στο φυλάκιο επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Πάνω του βρέθηκαν ένα μπετόνι υγρό και αλλά γκαζάκια.

Στη Βουλή υπογραμμίζουν πως έχει μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα οργανωθεί ειδικό σχέδιο δράσης, εξωτερικά, με δίκυκλες μοτοσικλέτες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Πάντως ο άνδρας φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το 2012 ο ίδιος άνδρας είχε βάλει πάνω του το κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε συνδέσει με τα hands free και είχε πάει στο Ζάππειο. Μάλιστα, απειλούσε πως μπορεί να ανατιναχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, το 2018 είχε προσαχθεί γιατί είχε κατασκευάσει έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με ψεύτικο γκαζάκι στο οποίο μέσα είχε βάλει ρύζι και απειλούσε ότι θα ανατινάξει το άγαλμα του Καραϊσκάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ