ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης αμφότεροι «νικητές»

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης αμφότεροι «νικητές»
CNN Greece/Αριστέα Σφακιανάκη

Χωρίς ουρές, με υψηλή συμμετοχή αλλά μικρότερη από εκείνη του πρώτου γύρου συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ.

Τα επιτελεία των Β. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη, εμφανίζονται ικανοποιημένα από τη συμμετοχή -καταλήγουν όμως σε διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των εκλογέων.

Από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη -με βάσει πληροφορίες από τους αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα, καθώς το σύστημα δεν είναι on line- εκτιμούν πως συνολικά το νούμερο θα υπερβεί οριακά τις 300.000, εφόσον η πτωτική ροή των ψηφοφόρων που παρατηρείται από το μεσημέρι συνεχιστεί.

Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμά πως θα υπερβούν τις 320.000, κάτι που θεωρεί ότι αποτελεί πλεονέκτημα για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

Πηγές προσκείμενες στον κ. Μητσοτάκη δηλώνουν στο CNN Greece ότι έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, δίχως ωστόσο να δίνουν διευκρινήσεις ή περαιτέρω στοιχεία.

Το επιτελείο Μεϊμαράκη δηλώνει αισιόδοξο αλλά δεν κάνει καμία διαρροή.

Πάντως, στην πρώτη κάλπη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που έκλεισε (Καστελόριζο) προηγείται με διαφορά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 19 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 11.

Οι κάλπες σε όλη τη χώρα θα κλείσουν στις 7 το βράδυ και το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται μετά τις 10.

Οι περιοχές που βγάζουν Πρόεδρο

Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και τη Βόρειο Ελλάδα, εκεί δηλαδή που εστίασαν και την προεκλογική τους εκστρατεία οι δύο υποψήφιοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Πολλά θα κριθούν όμως και από τις μάχες που θα δοθούν στο Λεκανοπέδιο.

Στον πρώτο γύρο ο κ. Μεϊμαράκης είχε προηγηθεί καθαρά στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης προηγήθηκε στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Άλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη.

Τα προγνωστικά

Η συμμετοχή αποτελεί το πρώτο "κλειδί" για το εκλογικό αποτέλεσμα και ποιός από τους δύο μονομάχους, Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης θα είναι ο νέος αρχηγός του κόμματος.

Το δεύτερο "κλειδί" είναι οι συμμαχίες και σε αυτό το πεδίο ο κ. Μητσοτάκης έλαβε και την σιωπηρή στήριξη του Απ. Τζιτζικώστα.

Το τρίτο "κλειδί" είναι η στάση των ψηφοφόρων στην Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρειο Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο υποψήφιοι εστίασαν στις συγκεκριμένες περιοχές την προεκλογική τους εκστρατεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ