ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Nίκος Μαγγίνας

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Β Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την ονομαστική εορτή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Κουμουτσάκος ευχήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ονομαστική του εορτή και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ζητήματα του Πατριαρχείου.

Εξερχόμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι στην συνάντησή του με τον κ.κ. Βαρθολομαίο εξέφρασε την στήριξή του στον Οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου επισημαίνοντας τους ιστορικούς δεσμούς του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως κεντρικής σημασίας για τη επιτέλεση της Οικουμενικής Αποστολής του Πατριαρχείου είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στο Πατριαρχείο, ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ