ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Ελλάδα μπροστά - Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε μάθει από τα λάθη μας

Τσίπρας: Η Ελλάδα μπροστά - Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε μάθει από τα λάθη μας
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Όλοι μαζί γυρίσαμε τον τροχό της ιστορίας τον περασμένο Αύγουστο, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε ξανά την Ελλάδα δυνατή. Όλοι μαζί θα πάμε ενωμένοι μπροστά για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Φλώρινα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας. 

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το κρίσιμο ερώτημα της 7ης Ιουλίου είναι «αν θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια του ΔΝΤ και του κ. Σαμαρά και ο καθένας να είναι μόνος του στην κρίση».

«Ποια Ελλάδα θέλουμε για την επόμενη μέρα, είναι το ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου», είπε, υπογραμμίζοντας:

«Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης για όλους. Από τα επτά χρόνια ύφεσης έως το 2014, βρισκόμαστε στο 4ο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά έχουμε και σχέδιο. Επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας».

«Έχουμε σχέδιο για μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή. Με ένα κράτος δίπλα στον πολίτη και με ένα Σύνταγμα που προωθεί τη λαϊκή συμμετοχή, προστατεύει τα δημόσια αγαθά και βάζει τέλος στα προνόμια των υπουργών και των επαγγελματιών της πολιτικής», συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς και στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορική». «Αποκαθιστά την ιστορία μας, η Ελλάδα γίνεται ο φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια. Βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, φέρνει κοντά δυο λαούς που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, επιτέθηκε τόσο Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για τη συνολική τους στάση απέναντι στη συμφωνία, κανόντας λόγο για «υποκρισία και πολιτικό καιροσκοπισμό». «Πολέμησαν ως "προδοτική" την Συμφωνία των Πρεσπών, σήμερα μας λένε ότι αν εκλεγούν απλά θα προσέχουν τη "κατά γράμμα τήρησή της". Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της υποκρισίας και του πολιτικού τους καιροσκοπισμού», είπε χαρακτηριστικά.

«Που πήγαν οι υπερπατριώτες; Που είναι οι Μακεδονομάχοι υπερπατριώτες να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα τώρα που πραγματικά απειλούνται από την Τουρκία;», διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις και προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, δήλωσε πως όταν λέει «καλύτερες δουλειές, εννοεί δουλειές χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό». «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πουλήσει κάτι που ίσχυε έναν αιώνα πριν, ως "καινοτομία". Θεωρεί ξεπερασμένο το 8ωρο και το 5νθημερο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις "ιδεοληψία"», σημείωσε και τον κατηγόρησε για «παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

«Παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού και υφαρπαγής της ψήφου παίζει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ για δήθεν λιγότερους φόρους που θα εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Θυμάται ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που έγδαραν τη μεσαία τάξη και σήμερα έρχονται ως λυτρωτές της», είπε.

«Εμείς έχουμε ήδη κερδίσει την φοροελάφρυνση του ελληνικού λαού. Εμείς έχουμε ήδη μειώσει τα πλεονάσματα. Αρμαγεδδώνας κοινωνικός θα είναι οι μεταρρυθμίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη. Θα εφαρμόσουν ότι έκαναν επί Αν. Σαμαρά. Ο ελληνικός λαός όμως δεν ξεχνά. Οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση και σήμερα μας λένε ότι θέλουν να κυβερνήσουν εκ νέου», συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες για «την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα, χωρίς μνημόνια και τρόικα», τονίζοντας ότι εκπροσωπεί «τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τους πολλούς και τις πολλές, τους μεσαίους και τους αδύναμους».

«Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με πείσμα για να πείσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά. Τώρα είμαστε πιο έμπειροι, πιο αποφασισμένοι και έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Ζητώ την Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα, χωρίς μνημόνια και τρόικα, να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε με τη λογική και την καρδιά μας. Αποφασίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον μας και θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ