ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φλερτάρουν» με τον Μητσοτάκη στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ

«Φλερτάρουν» με τον Μητσοτάκη στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας

Διείσδυση στο κέντρο και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγράφεται σε δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών ενώ στο παρασκήνιο υπάρχουν ζυμώσεις και διαβουλεύσεις.  

Η εκλογή Μητσοτάκη ταράζει τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά αλλά αυτή τη στιγμή όπως σημειώνουν στελέχη που γνωρίζουν τις σκέψεις του προέχει η ενότητα και η ανασυγκρότηση του κόμματος. Άλλωστε,όπως τονίζουν η απήχηση του κ. Μητσοτάκη οφείλεται στον πολιτικό και προγραμματικό του λόγο και με βάση αυτήν την γραμμή θα κινηθεί για να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι επέμεινε και σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λ. Γρηγοράκος ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυρ. Μητσοτάκη λέγοντας πως η εκλογή του είναι θετικό γεγονός. Χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υπερβολή την δήλωση Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. θυμίζοντας ότι μέχρι πριν λίγους μήνες συγκυβερνούσαν.

Είπε, ακόμη, πως η εκλογή Μητσοτάκη αποτελεί κίνδυνο για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα κόμματα του κεντρώου χώρου και πως ο ίδιος κτυπά καμπανάκι. Ο κ Γρηγοράκος είναι έμπειρος πολιτικός και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι φρόντισε να επαναλάβει τις απόψεις του παρά τις διευκρινήσεις που κλήθηκε να δώσει και το γεγονός ότι υπήρξε συζήτηση για διαγραφή του.

Ο κ. Γρηγοράκος και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι θα πρέπει όλα τα κόμματα του χώρου να αυτοδιαλυθούν και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κόμμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε έναν φορέα το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις του χώρου, είναι το ερώτημα που τίθεται.

Το Ποτάμι θα αποφασίσει στο Συνέδριο του στις 26 Φλεβάρη. ήδη, στο παρασκήνιο ακούγεται ότι βουλευτές από το Ποτάμι σκέφτονται συνεργασία με την ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεννηματά:Άλλο αποστασία ,άλλο συνεργασία

Λίγες μέρες, μετά θα έχει Συνέδριο η Ν.Δ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ