ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Βούτσης: Θα διαδραματίζω πολιτικό ρόλο στην Βουλή και τον ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Βούτσης: Θα διαδραματίζω πολιτικό ρόλο στην Βουλή και τον ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Νίκος Βούτσης, προβαίνοντας σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σε έναν απολογισμό της θητείας του στην Προεδρία της Βουλής. 

«Στο εξής θα διαδραματίζω πολιτικό ρόλο στην Βουλή ως πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της παράταξης που υπηρετώ στην Αριστερά», επεσήμανε, δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο του, το οποίο ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 80-90%. Γι’ αυτό άλλωστε, είχε από καιρό δηλώσει πως ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος ο ίδιος δεν θα διεκδικούσε ξανά το αξίωμα αυτό.

Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχός του, στο τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα, Κώστας Τασούλας, θα ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στα νέα του καθήκοντα. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι επί μία σχεδόν εβδομάδα είχε συστηματική συνεργασία μαζί του ώστε να είναι έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο του ως νέος Πρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Τασούλας ενημερώθηκε αναλυτικά από τον ίδιο και από τις υπηρεσίες της Βουλής και σημείωσε ότι την Πέμπτη εκτός από την εκλογή Προέδρου της Βουλής θα εκλεγούν τελικά και οι οκτώ αντιπρόεδροι και οι κοσμήτορες, για πρώτη φορά, με ανοιχτή ονομαστική ψηφοφορία.

Αποχαιρετώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επεσήμανε πως αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στο Κοινοβούλιο, δίνοντας έμφαση στο τέλος της μνημονιακής εποχής, στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτέλεσε τομή επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων, στην έκδοση του φακέλου της Κύπρου, στην προώθηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και στην συγκρότηση με πλειοψηφίες 4/5 των Ανεξάρτητων Αρχών.

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή Αντιπροέδρων, από τη ΝΔ προτείνονται οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Μπούρας και Χαράλαμπος Αθανασίου, και από το ΚΚΕ για δεύτερη θητεία ο Γιώργος Λαμπρούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ