ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η... σκιώδης κυβέρνηση της Φώφης Γεννηματά, για "υπεύθυνη αντιπολίτευση"

Η... σκιώδης κυβέρνηση της Φώφης Γεννηματά, για "υπεύθυνη αντιπολίτευση"
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Το ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση στεκόμενο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και στο πλευρό των αδυνάτων σημείωσε η Φώφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής της τακτικής, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της τοποθετείται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και αυτό του δίνει "μεγάλες δυνατότητες".

Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι "παραδόθηκε εξ αρχής στους δανειστές για το θέμα των υπερπλεονασμάτων παραπέμποντας τη διαπραγμάτευση για τη μείωσή τους στις καλένδες".

Ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν αλλάξουν οι δεσμεύσεις που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει αλλαγής πολιτικής. "Δεν περιμένουμε αλλαγή πολιτικής, ενώ θα είμαστε αντίθετοι στην αποσπασματική στήριξη όσων έχουν ανάγκη", επεσήμανε.

Η κριτική της κα Γεννηματά στράφτηκε ακόμη στον τρόπο επιλογής των νέων γενικών γραμματέων καθώς επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε εύκολα και γρήγορα στο παλιό καθεστώς της διατήρησης του κομματικού και πελατειακού κράτους χωρίς αρχές και δεοντολογία.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει, τόνισε, στο να προκηρύσσονται οι θέσεις, όπως είχε θεσμοθετηθεί από το 2010 και υποχρεώθηκε, από τη τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει το 2016.

Επίσης, εξέφρασε την απορία της για τη επιλογή του Γιώργου Μαυρωτά, ως γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αφού είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αντίθετα με τη ΝΔ.

Σχολίασε ως άτολμα τα μέτρα της Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας καλώντας την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις ώστε να γίνουν πιο στοχευμένα, ενώ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν μιλώντας για οπισθοδρόμηση απ΄την αρχή του Spietzkanditat και μοιρασιά παρασκηνίου που δεν τιμά την Ευρώπη.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι γραμματέας της Κ.Ο. αναλαμβάνει και πάλι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ διευθυντής της ορίστηκε ο νομικός Δημήτρης Μάντζιος.

Tομείς ευθύνης των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ
ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. / ΑΜΥΝΑΣ

ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ / ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ
Β’ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΠΙΑΓΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ