Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στον Πρόεδρο της Βουλής βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιστολή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με την οποία διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του είχαν δημιουργήσει εσωκομματικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Γρηγοράκος τοποθετούνταν με θετικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτός να «κλέψει» στελέχη από τη συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Επίσης, τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το δικό του πολιτικό μέλλον αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει, όπως σήμερα. Επιπλέον, ο κ. Γρηγοράκος είχε πει πως δεν τον χωρίζει άβυσσος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτηση της μετά την εκλογή του καινούργιου προέδρου της ΝΔ.

 Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης

1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.

2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.

4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.

5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αντίδραση από ΔΗΜΑΡ

Η διαγραφή του κ. Γρηγοράκου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, καθώς κύκλοι από το κόμμα σημείωσαν ότι δεν υπήρξε πριν την ανακοίνωση της διαγραφής καμία ενημέρωση και συζήτηση.

Χρειάζεται, τόνισαν, φυγή προς το μπρος και άμεση λειτουργία των συλλογικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τα οποία όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ώστε να συζητούνται διεξοδικά όλα τα προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης