ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες και τις συμπεριφορές της Τουρκίας στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, συμπεριφορές που μας προβληματίζουν σοβαρά όχι μόνο εμάς, αλλά και τις άλλες συμμαχικές χώρες», ανέφερε στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε ότι «δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει να μας προκαλούν».

Στην ομιλία του εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημιουργία και η κλιμάκωση των εντάσεων δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και έκανε γνωστό ότι θα επιδιωχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα. «Το ίδιο επιδιώκουμε να κάνει και η Τουρκία αν και μέχρι τώρα δεν έχει τέτοια σημάδια», επεσήμανε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ξίφος μας είναι ένοπλες δυνάμεις είναι η κόψη του σπαθιού. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή. Σε καιρούς ήρεμους παραμένει στο θηκάρι. Αλλά σε καιρούς έντασης τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο και σταθερό. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και αμέριμνοι. Εύχομαι το ξίφος να παραμείνει στο θηκάρι για αυτό και μεριμνώ ώστε το ξίφος της Ελλάδας να βρίσκεται στη κατάσταση που περιέγραψα».

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ΥΠΕΘΑ σχολίασε πως δέχεται εισηγήσεις για αύξησή της κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ