ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Εξεταστικές και Προανακριτικές για όλες τις υποθέσεις που υπήρξε χειραγώγηση Δικαιοσύνης

Γεωργιάδης: Εξεταστικές και Προανακριτικές για όλες τις υποθέσεις που υπήρξε χειραγώγηση Δικαιοσύνης
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές για όλες τις υποθέσεις για τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εκτιμά ότι υπήρξε χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την προηγούμενη κυβέρνηση, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Όλες οι δεσμεύσεις για τη διερεύνηση σκευωριών του παρελθόντος με στόχο να πλήξετε με λάσπη και ψέματα τους πολιτικούς σας αντιπάλους θα διερευνηθούν μέχρι κεραίας κι εύχομαι κανένας από εσάς να μην είναι μπλεγμένος», διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σημείωσε πως αυτό δεν θα γίνει για λόγους ρεβανσισμού, αλλά για λόγους δημοκρατίας.

«Όποιος εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη και χρησιμοποίησε ψευτομάρτυρες θα έχει τέλος που του αξίζει», κατέληξε.

Στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως οι εργασίες στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν εντός του 2019. «Διάβασα ότι λέτε πως θα αλλάξουμε τους όρους για να ευνοηθεί η ανάδοχος εταιρία Lamda Development, αλλά εμείς θα τηρήσουμε το δικό σας σχέδιο», είπε και σημείωσε ότι τα βήματα που έχουν απομείνει είναι να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις, να γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο και στη συνέχεια η διανομή.

Απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, λέγοντας ότι ουρανοξύστες υπάρχουν και σε σεισμογενείς περιοχές, όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, αλλά και κοντά στη θάλασσα, όπως στο Ντουμπάι και το Χονκ-Κονγκ.

Κατά τ’ άλλα, αναπτύσσοντας τους στόχους του υπουργείου του, είπε πως δημιουργείται κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδεκιοδοτήσεων για όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 5 πόλεις άμεσα και οριστικά σε δύο χρόνια, ενώ προχωρά κι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ