ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις - Κουτσούμπας: Το μοντέλο Μητσοτάκη επιταχύνει το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ

Προγραμματικές δηλώσεις - Κουτσούμπας: Το μοντέλο Μητσοτάκη επιταχύνει το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη θέση ότι το νέο και πιο τεχνοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης που εξήγγειλε κατά την κρίση του ο κ. Μητσοτάκης, «ουσιαστικά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση» εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη «να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και εφαρμογής του σκληρού προγράμματος των περιβόητων θεσμών».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μίλησε επί παραδείγματι για την «υπαγωγή του τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», η οποία και «αποδεικνύει ότι και η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει την αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών με όρους καταστολής».

Διαβεβαίωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ «βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του λαού με αποκλειστικό κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων του, την πραγματική ανακούφισή του, την αλληλεγγύη, την ανάκτηση απωλειών που είχε ο λαός μας στη διάρκεια της κρίσης, τη διεκδίκηση σύγχρονων αναγκών».

Δείτε το βίντεο από τη δευτερολογία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ