Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για άσυλο, συντάξεις και ΟΤΑ
Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το διϋπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μία σειρά από αλλαγές και παρεμβάσεις σε θέματα, στα οποία το Μέγαρο Μαξίμου δίνει προτεραιότητα.
Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου, όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να δοθεί τέλος στο «άσυλο της παρανομίας και της παραβατικότητας», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.
Το νομοσχέδιο θα δίνει επίσης λύση στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ δεδομένου ότι υπάρχουν π.χ. Δήμοι στους οποίους η παράταξη του δημάρχου διαθέτει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.
Επιπλέον, στο διϋπουργικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η ψηφιακή σύνταξη, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των εκκρεμών προς έκδοση συντάξεων, αλλά και διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς βαρέων νοσημάτων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους στο σπίτι.
Ο Τραμπ βάζει τη δική του σφραγίδα στον Λευκό Οίκο - Το Οβάλ Γραφείο γίνεται «ιστορικό μνημείο»
03:46
Ο Ρούμπιο διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης από την κυβέρνηση Τραμπ ενόψει 2028
03:07
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Ποια η καταληκτική προθεσμία
03:00
Αναταραχή στις αγορές: Γιατί οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία για την AI
02:44