ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι αποδέκτες και ο έλεγχος του κόμματος

Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι αποδέκτες και ο έλεγχος του κόμματος

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ζήτησε από τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης λίγα λόγια και πολλή δουλειά, όχι αλαζονεία και ρεβανσιστικές τάσεις. Στελέχωσε το κόμμα με πρόσωπα που ανήκουν στο στενό του περιβάλλον, κάτι που καταδεικνύει πως θέλει να έχει τον έλεγχο και της παράταξης για να αποφευχθούν φαινόμενα αρρυθμίας και ελλιπούς οργάνωσης.

Ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως βασική του επιδίωξη είναι το κόμμα του να διατηρήσει τα αντανακλαστικά του και τους δεσμούς του με την κοινωνία και να μην εισέλθει σε μία φάση χαλάρωσης.

«Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», δήλωσε με νόημα στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχτεί φαινόμενα και συμπεριφορές που θα θέσουν σε δοκιμασία τη συνοχή της γαλάζιας παράταξης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του έκανε αναφορά και στη διεύρυνση της επιρροής της ΝΔ στην κοινωνία. «Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων», είπε. Και δεν είναι τυχαία καθόλου αυτή του η τοποθέτηση, καθώς χτυπά καμπανάκι σε όλα τα στελέχη, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να μην επιδείξουν αλαζονεία. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά». Η τελευταία του αυτή φράση μάλιστα σχολιάστηκε έντονα στα πηγαδάκια των στελεχών, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο που συμπεριφέρονται, αλλά και τοποθετούνται όλοι όσοι ανήκουν στη ΝΔ.

Επίσης για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι, με το έργο που θα γίνει να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά με την εκλογή του Γιώργου Στεργίου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ολοκληρώθηκε το παζλ των προσώπων που θα στελεχώσουν τις επιτελικές θέσεις στο κόμμα, μετά ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τοποθέτησε ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του σε όλα τα κομματικά πόστα, προκειμένου να διατηρηθεί η εσωκομματική συνοχή και εκείνος να συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Στεργίου είναι εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη που μέχρι τώρα ήταν ο Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος και ενορχηστρωτής του σχεδίου, που από όταν ανέλαβε την εξουσία η ΝΔ άρχισε να το θέτει σε εφαρμογή. Ο κ. Στεργίου από τα φοιτητικά του χρόνια ήταν ενταγμένος στη ΝΔ και έχει στενούς δεσμούς με τον Κωστή Χατζηδάκη. Εχει περάσει από τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, Καταναλωτή, καθώς υπήρξε και ειδικός γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς και αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ορίστηκε ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, που μέχρι τώρα ήταν Γραμματέας Οργανωτικού. Ο κ. Κονταδάκης αντικατέστησε τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επίσης, στη θέση του γενικού διευθυντή της ΝΔ, τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Μπρατάκος, αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και έως τώρα επικεφαλής της Γραμματείας Παραγωγικών τομέων του κόμματος αντικαθιστώντας Παπαθανάση, νέου υφυπουργού Ανάπτυξης. Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε ο Τάσος Γαϊτάνης, που ανήκει στον πολύ στενό περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίστηκε η Έλενα Σώκου.

Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο Νίκος Ρωμανός. Εξάλλου, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Μπεκίρης και υποδιευθύντρια η Ελίνα Κυπραίου, επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ