ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε απόλυτη κινητοποιήση ο κρατικός μηχανισμός»: Ο Μητσοτάκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων

«Σε απόλυτη κινητοποιήση ο κρατικός μηχανισμός»: Ο Μητσοτάκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου βρέθηκε για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Εύβοια, σε όλους τους ανθρώπους που δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες στην Εύβοια και πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και οι περιουσίες τους.

«Υπάρχει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ελπίζω με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις εντολές των αρχών ενώ εξήρε το δύσκολο έργο των πυροσβεστών που, όπως είπε «έχουν δώσει όλο τους τον εαυτό, είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό».

Τέλος, έκανε γνωστό πως από αύριο το πρωί θα συνδράμουν 4 καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία.

«Είναι η καλύτερη απόδειξη της ανάγκης να υπάρχει περισσότερη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων και ευχαρίστησε προσωπικά τις γυναίκες και τους άντρες που συντονίζουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Επίσης είδε από κοντά και το χώρο όπου ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο αποστολής μηνυμάτων έγκαιρης προειδοποίησης «112».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ