ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στην Εύβοια - Μπακογιάννης: Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού

Φωτιά στην Εύβοια - Μπακογιάννης: Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού
Facebook/kostas.bakoyannis

Στην Εύβοια, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης, έχει μεταβεί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κεντρική Εύβοια κάθε άλλο παρά περιθώρια αισιοδοξίας αφήνει, αφού οι φλόγες κατευθύνονται νοτιότερα, προς τα Ψαχνά.

Ο κ. Μπακογιάννης μετέβη στα Ψαχνά όπου βρίσκεται το συντονιστικό για τη φωτιά στην Εύβοια μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού με τα μέτωπα στην Εύβοια. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας αλλά δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικοί και όλοι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, των δήμων και της Περιφέρειας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπακογιάννης.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην Εύβοια για όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπως και οι δυνάμεις των εθελοντών, του Ελληνικού Στρατού, της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιχειρούν, καθώς αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τις βραδινές επιχειρήσεις θα είναι η εκτιμώμενη υποχώρηση των ισχυρών ανέμων, ενώ από το πρώτο φως της Τετάρτης αναμένεται η συνδρομή τεσσάρων Καναντέρ από Κροατία και Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ