ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος για Novartis: Ο τελευταίος σπασμός του «Ρασπούτιν»

Λοβέρδος για Novartis: Ο τελευταίος σπασμός του «Ρασπούτιν»
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

«Τελευταίο σπασμό του “Ρασπούτιν”» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος την άσκηση δίωξης σε βάρος του για την υπόθεση Novartis, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του αλλά υπάρχουν καινούργια στοιχεία προς την αντίθετη κατεύθυνση.

«Εγώ δεν κρύφτηκα ούτε πήγα από ασυλίες, ούτε είπα είστε αναρμόδιοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε, μάλιστα, πως επώνυμος μάρτυρας έδινε χρήματα σε έναν από τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» για να καταθέσει «συγκεκριμένα πράγματα».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής δήλωσε πως ένας εκ των φανερών μαρτύρων επειδή μηνύθηκε για την κατάθεσή του πήγε με τον δικηγόρο του στον ανακριτή και κατέθεσε υπόμνημα σύμφωνα με το οποίο «άλλα έλεγε και άλλα έγραφαν και δεν του έδειχναν στο τέλος τι είχε πει».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε δε, πως η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη ξαναστέλνει τη δικογραφία στη Βουλή χωρίς λόγο, με στόχο να πει ότι «αρχειοθετώ όλο τον κόσμο άλλα να, κάτι βρήκα».

«Ο ‘’Ρασπούτιν’’ τι είχε πει; "Προχωρήστε το και θα τα βρούμε στο μέλλον". Συντηρείται ένα κλίμα. Αυτό είναι ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας:

«Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω με τα προνόμια που διαθέτει ο απλός Έλληνας πολίτης, όχι με τα προνόμια βουλευτών και υπουργών».

Υπενθυμίζεται ότι χτες η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος τους καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ