ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Στόχος το 2% πρωτογενές πλεόνασμα το 2021

Πέτσας: Στόχος το 2% πρωτογενές πλεόνασμα το 2021
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ικανοποιημένος από τη χθεσινή δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με την υποχρέωση της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως και το 2022 δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί στο 2% το 2021.

Ο κ. Πέτσας περιέγραψε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, την κυβερνητική στρατηγική γύρω από την επίτευξη αυτού του στόχου λέγοντας ότι η επιδίωξη για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο επίπεδο του 2% θα έρθει σε συνέχεια μιας επιτυχημένης αρχικά προσπάθειας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με επιστολή που έστειλε προ εβδομάδων ο υπουργός των Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός θέτει συνεχώς το θέμα στις επαφές του με ξένους ηγέτες.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στην αγορά βρίσκονται ψηλά, υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ