ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην «επίθεση» ο Γερουλάνος: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στην «επίθεση» ο Γερουλάνος: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
INTIME / ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη θέση ότι είναι επιτακτικό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει στις αξίες του ΠΑΣΟΚ έλαβε ο πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε και πως τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Ενόψει του επικείμενου συνεδρίου τόνισε πως το ζήτημα «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά» και θα «αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει».

Ασκώντας εκ νέου κριτική στη Φώφη Γεννηματά ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εφάρμοσε μια στρατηγική που απέτυχε.

«Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», ανέφερε.

Ενώ επανέλαβε ότι η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3η Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα», κάτι που όπως είπε δεν έγινε.

Παράλληά, ο κ. Γερουλάνος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα θα προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής «στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας».

Σύμφωνα πάντως με κύκλους της Χαρ. Τρικούπη, «οι προσωπικές φιλοδοξίες καθενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που οφείλουν να σέβονται όλοι. Όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη Και εκτίθενται προσωπικά», κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ