ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Δένδιας: Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία των Πρεσπών
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς μετά την κύρωσή της από την ελληνική Βουλή συνιστά διεθνή συμφωνία, παρείχε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ο κ. Δένδιας σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως πρόκειται για μια διεθνή συμφωνία που είναι σε ισχύ και δεν μπορεί να αλλάξει.

Στις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα των βουλευτών, στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, σημείωσε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πως η Ελλάδα θα παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή και την ερμηνεία της από πλευράς Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόσθεσε δε, πως στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του γειτονικού κράτους Νικόλα Ντιμιτροφ, διαμήνυσε πως η πορεία προς την ΕΕ περνά μέσα από την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας. Εφόσον η γειτονική χώρα δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την συμφωνία τότε και η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει προκειμένου να συμφωνήσει ή όχι στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα επεσήμανε πως ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να είναι συνεχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα μας απεμπολεί έστω και στο ελάχιστο τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ