ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πιθανή μία συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Πέτσας: Πιθανή μία συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του γνωστοποίησε πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει μία συνάντηση του πρωθυπουργού,Κυριάκου Μητσοτάκημε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στα τέλη του μήνα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως προς ώρας δεν έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία για τη συνάντηση των δύο πλευρών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά από σημαντικές επαφές κατά την συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μεταξύ όσων θα δει θα είναι και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ελληνική πλευρά θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, την τουρκική «παρεμβατικότητα» στην Κύπρο.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ