Αυξάνεται η εναλλακτική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης
Επαναφέρει το παλαιότερο καθεστώς για τους αντιρρησίες συνείδησης η κυβέρνηση, αυξάνοντας την εναλλακτική θητεία.
Την πρόθεση της κυβέρνησης αποκάλυψε στη Βουλή, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.
Επί της ουσίας επανέρχεται το καθεστώς που ίσχυε για τους αντιρρησίες συνείδησης πριν τη νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η εναλλακτική θητεία ανερχόταν στους 15 μήνες. Η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε μειώσει στους 12 μήνες.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν θα τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε σχετικές φήμες, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικές» και απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έρευνα στο γεγονός ότι είναι πολλοί οι μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν.
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία - Πώς θα τα δείτε
04:00
Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
03:00
Έρχεται τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιους πολίτες αφορά - Τα ποσά
02:00
Νέο πρόγραμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για άνεργους 18-29 ετών - Τα βήματα για την ένταξη
01:00