ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνεται η εναλλακτική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

Αυξάνεται η εναλλακτική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επαναφέρει το παλαιότερο καθεστώς για τους αντιρρησίες συνείδησης η κυβέρνηση, αυξάνοντας την εναλλακτική θητεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης αποκάλυψε στη Βουλή, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Επί της ουσίας επανέρχεται το καθεστώς που ίσχυε για τους αντιρρησίες συνείδησης πριν τη νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η εναλλακτική θητεία ανερχόταν στους 15 μήνες. Η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε μειώσει στους 12 μήνες.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως δεν θα τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε σχετικές φήμες, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικές» και απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έρευνα στο γεγονός ότι είναι πολλοί οι μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν.

Υπερυψηλές ταχύτητες σε ακόμα περισσότερα ταξίδια με το Vodafone 5G