ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 20 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για το επίδομα θέρμανσης

Ερώτηση 20 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για το επίδομα θέρμανσης
INTIME / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Eρώτηση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης κατέθεσαν 20 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη ανάπτυξης Μιχάλη Κατρίνη.

Οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών για το αν προτίθεται να αυξήσει το συνολικά χορηγούμενο ποσό του επιδόματος θέρμανσης και το επίδομα ανά δικαιούχο, διευρύνοντας τον κύκλο των δικαιούχων με αναθεώρηση των εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων.

Eπισημαίνουν ότι όλα αυτά τα είχε ζητήσει, ένα χρόνο πριν, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτηση που είχε καταθέσει ως αντιπολίτευση.

Επιπλέον, ζητούν σαφή απάντηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες.

Τέλος, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν για το αν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως έχει ζητήσει η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων.

Οι βουλευτές σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους ότι «το επίδομα θέρμανσης, το οποίο χορηγήθηκε για πρώτη φορά το 2011, έφτασε στο ποσό των 206,5 εκατ. ευρώ το 2014 για να κατρακυλήσει στα 55 εκατ. ευρώ το 2018 (συν την έκτακτη ενίσχυση 15 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα το Δεκέμβριο του 2018), σε ένα πρωτοφανές ράλι μείωσης σε ποσοστό 73%» αλλά και ότι «η επιδότηση από 35 λεπτά ανά λίτρο το 2014 κατέληξε στα 12,5 λεπτά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, με πάνω από 500.000 νοικοκυριά να λαμβάνουν μειωμένα ποσά για το επίδομα θέρμανσης από 50% ως και 66%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ