ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Άγριος καυγάς στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το Μετρό Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσπάσει και επανατοποθετήσει τα αρχαιολογικά ευρήματα από το σταθμό Βενιζέλου, προκειμένου αυτός να λειτουργήσει. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Καραμανλή, να περνά στην αντεπίθεση. Ο υπουργός Μεταφορών καταλόγισε πολιτικές απατεωνιές στον ΣΥΡΙΖΑ και εγκαίνια μουσαμάδων από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπεραμύνθηκε της της λύση που επελέγη.

«Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί απατεώνες, θα εγκαινιάσουμε το Μετρό γιατί αυτά που κάνατε θα τα ζήλευαν και οι προπαγανδιστές των χειρότερων ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι Θεσσαλονικείς καταλαβαίνουν ποιος τους κοροϊδεύει», είπε και χαρακτήρισε πυγολαμπίδα τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τους δικούς του σχεδιασμούς το έργο θα ήταν έτοιμο το 2020.

«Εσείς πήγατε πίσω το σταθμό Βενιζέλου και το μόνον που κάνατε ήταν μία πλάκα στην οροφή…», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να ζητάει να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ανέξοδες κραυγές πατριδοκαπηλίας και την κατηγόρησε ότι εξαργυρώνει τώρα τα προεκλογικά deals.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ