ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Αφήσαμε τη Μόρια με 5.000 άτομα και τώρα έχει 12.000

Τζανακόπουλος: Αφήσαμε τη Μόρια με 5.000 άτομα και τώρα έχει 12.000
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για τη Μόρια άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα στον Alpha, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ΝΔ έκανε σφοδρότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταφορές των μεταναστών στην ενδοχώρα, για την αποσυμφόρηση των νησιών. Εμείς αφήσαμε τη Μόρια με 5.000 ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή έχει 12.000 εκεί και στις γύρω περιοχές, γιατί σταμάτησε η ΝΔ τις μεταφορές και αυτή η ευθύνη για την εικόνα εκεί βαραίνει την κυβέρνηση. Υπάρχουν δομές στην ενδοχώρα, πρέπει να δημιουργηθούν κι άλλες. Όλα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κραυγές, αγριότητες και χυδαιότητες. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χυδαιότητα του παρελθόντος της η ΝΔ».

Για τη χτεσινή τραγωδία στη Μόρια ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες, αλλά με σοβαρότητα, όχι με κραυγές». Προσέθεσε ότι: «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ίδια πολιτική γραμμή της ΝΔ πριν από τις εκλογές όσον αφορά στο προσφυγικό. Όσο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση χρεωνόταν τις προσφυγικές ροές, σήμερα με τη ΝΔ μαθαίνουμε ότι πλέον το ζήτημα είναι γεωπολιτικό. Αυτά δηλώνουν, αυτό είπε και ο κ. Κουμουτσάκος. Από τις 7 Ιουλίου και μετά έγινε γεωπολιτικό το ζήτημα.»

Τέλος αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι: «Η κατάσταση που διαμορφώθηκε από το 2015 και μετά δεν έχει σχέση με την κατάσταση που υπήρχε πριν στη χώρα. Η ΝΔ τότε μας έλεγε ότι ήταν ευθύνη μας οι ροές και οι 22 εκατ. άνθρωποι που πέρασαν για να πάνε σε άλλες χώρες, επειδή υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα. Αυτά δεν ήταν σοβαρά πράγματα. Ανέφερε ακόμα ότι: «Φτιάξαμε δεκάδες χώρους, προσπαθήσαμε να κάνουμε το μέγιστο δυνατό. Για να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι για αυτήν την κατάσταση είναι η στάση της Ευρώπης. Μόνο με πολιτική πίεση γίνεται αυτό. Έχουν ευθύνες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί όταν τίθεται το θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής εκεί δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, όταν τίθεται θέμα ισοκατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη τότε δεν πειράζει αν η Ουγγαρία για παράδειγμα πει εγώ δεν δεσμεύομαι από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ