ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια πάνε πολύ καλά

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια πάνε πολύ καλά
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων είπε ότι: «Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι σωστός ο τρόπος που μέχρι στιγμής η Ελληνική Αστυνομία χειρίζεται το θέμα, δηλαδή με χειρουργικές επεμβάσεις σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, τη μία σ’ ένα κτήριο υπό κατάληψη, την άλλη για να ξηλωθεί το «ΚΕΠ των αναρχικών» από την πλατεία και ούτω καθεξής. Όλα αυτά συνθέτουν μία διαρκή πια παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια, χωρίς να υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις. Δηλαδή, αυτό που φοβόταν πολύς κόσμος ότι θα γινόταν ο «χαμός» στα Εξάρχεια, δεν έχει επιβεβαιωθεί και η αστυνομία πια είναι στην πλατεία».

Το Ελληνικό

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, οκ. Γεωργιάδης είπες ότι: «Η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού. Δεν θα δοθεί παράταση. Στο πρόσφατο ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες είχα συναντήσεις και με την MOHEGAN και την HARD ROCK. Με ενημέρωσαν ότι υψηλόβαθμα στελέχη τους θα έλθουν στην Αθήνα για να καταθέσουν την πρόταση. Από εκεί και μετά, υπολογίζω ότι η Επιτροπή Παιγνίων θα χρειαστεί περίπου ενάμιση μήνα για να ανακηρύξει τον πλειοδότη.» Η εκτίμηση του υπουργού είναι ότι «αν όλα κυλήσουν με βάση τον σχεδιασμό, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εκταμιευθεί η προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Η Fosun

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την αποχώρηση της Fosun από το project του Ελληνικού: «Η FOSUN έχει ανακοινώσει από πέρυσι, όταν ανέκυψε το σκάνδαλο της Folie-Folie, ότι η Ελλάδα δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτήν, άρα θα αποχωρούσε από το πρότζεκτ στο Ελληνικό. Ωστόσο, έχει επανέλθει με ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του επικείμενου ταξιδιού μου στην Κίνα, θα έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της FOSUN στη Σαγκάη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ