ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για το Brexit

Επίκαιρη ερώτηση Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για το Brexit
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σχετικά με το Brexit ζητά να πληροφορηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επανακατέθεσε τστη Βουλή, αναφέρει πως εάν στην σύνοδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Οκτωβρίου δεν αποφασιστεί επέκταση της διαδικασίας του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την 31η Οκτωβρίου θα βρεθεί εκτός ΕΕ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καλεί τον κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», να απαντήσει εάν αποδέχεται ως τετελεσμένο την απαίτηση των διαπραγματευτών της ΕΕ για την λεγόμενη ιρλανδική εγγύηση που απορρίπτει η βρετανική κυβέρνηση ή εάν θα καλέσει τους εταίρους μας να δείξουν μεγαλύτερη ευλυγισία.

«Ποια στάση θα κρατήσετε σε μία πιθανή αίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για επέκταση της διαδικασίας του άρθρου 50 που θα του έχει υποβάλει να καταθέσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο εναντίον της βούλησης του; Πιο συγκεκριμένα, θα ψηφίσετε υπέρ μίας τέτοιας επέκτασης; Θα θέσετε όρους στην βρετανική κυβέρνηση και, εάν ναι, ποιοι θα είναι οι όροι αυτή;», είναι ένα από τα ερώτηματα που θέτει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ