ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στους υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μεταναστευτικό: Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στους υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τους υπουργούς Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε προ των ευθυνών των χωρών τους ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςώστε να βοηθήσουν στο μεγάλο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

Μιλώντας το πρωί στο Λουξεμβούργο ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει της Ελλάδα και ότι πρέπει να υπάρξει ίση κατανομή των βαρών στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης περιέγραψε στους ομολόγους του την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα με της αυξημένες μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι πρόκειται για «πλημμύρα που δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη από μία μόνο χώρα».

Ζήτησε επίσης να συνεχιστεί αλλά και να επεκταθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία ενώ υπερθεμάτισε στην χρηματοδότηση της Άγκυρας ώστε να αναλάβει μέτρα κατά της παράτυπης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων όλων των χωρών έβαλαν θετικό πρόσημο και συμφώνησαν στη βοήθεια που πρέπει να δοθεί, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να παίρνουν ανοιχτά θέση υπέρ των προτάσεων της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ