Brexit, μεταναστευτικό και τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα Τουσκ - Μητσοτάκη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.
Πρώτον, το Brexit και οι συνέπειες μιας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεύτερον, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και τρίτον, η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία με έμφαση σε δύο ζητήματα: Την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016.
Από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθυμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ' επανάληψη τονίσει πως «η Ελλάδα είναι χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 22χρονος που έπεισε ηλικιωμένη να ξεθάψει 100.000 ευρώ από την αυλή της
22:13
Φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων για την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον
22:06
Μία τραυματίας σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο - Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
21:56
Ο ΠΑΟΚ έγινε 100 ετών και η Θεσσαλονίκη πήρε «φωτιά» από χιλιάδες οπαδούς του σε απίστευτο pyro show (vids)
21:45