ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Δεδομένη η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Λοβέρδος: Δεδομένη η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αίσθηση προκάλεσε λίγες ώρες πριν τα τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά και τους υπολοίπους πολιτικούς αρχηγούς η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η φράση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ πως η προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2020 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, επιβεβαίωσε τις ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Κυρίες και κύριοι της ΝΔ, να το ξανασκεφτείτε. Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βγάλουμε. Είναι δεδομένο. Υπάρχουν μια σειρά από πλειοψηφίες για να βγει», υποστήριξε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η αναφορά αυτή φωτογραφίζει -σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς- ενδεχόμενη συμφωνία ΝΔ- ΚΙΝΑΛ τόσο στην προεδρική εκλογή ενόψει των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων και τον εκλογικό νόμο.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι της άποψης να μην προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ως έχει και να ξεκινήσει από την αρχή, εντός της τετραετίας με βάση την ατζέντα των δύο κομμάτων σε ζητήματα όπως το άρθρο 16 για τα μη κρατικά –μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ