ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Γεωργιάδη στην ερώτηση Παππά για την εξαγορά της Forthnet

Απάντηση Γεωργιάδη στην ερώτηση Παππά για την εξαγορά της Forthnet
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι εάν διαπιστωθεί σύγκρουση συμφερόντων στην υπόθεση εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego θα επιληφθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έδωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Αφήστε τα δακρύβρεχτα», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανέκδοτο» την πρόταση που διατυπώθηκε εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ.

«Η εξαγορά ξεκίνησε το 2016 κι όχι επί Κυριάκου Μητσοτάκη, εσείς ήσασταν και βάλατε κανέναν όρο να μην το πάρει κάποιος που έχει ομάδα; Όχι, τώρα το θυμηθήκατε, περίεργο», είπε και πρόσθεσε: «Εσείς βάλατε επιπλέον φόρο 10%, καταστρέφοντας τη συνδρομητική τηλεόραση και αντί να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα της ΕΡΤ να αγοράσετε τη Forthnet, τι κάνατε; Πήγατε κι αγοράσατε δικαιώματα των ομάδων». Επέρριψε προσωπικές ευθύνες στον Νίκο Παππά, ότι πήγε να κάνει προσωπικό παιχνίδι με λεφτά των φορολογουμένων, λέγοντας μάλιστα, ότι «έχει λερωμένη τη φωλιά του».

Σε ό,τι αφορά στο κούρεμα των χρεών της Forthnet από τις τράπεζες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως γίνονταν κι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. «Συνεχίζετε να πολιτεύεστε σα να είστε στο 2014 και κάθε μέρα ακούμε έναν από εσάς, τον Βούτση, τον Κούλογλου, να λέει για το ’15, οφείλετε να ζητήσετε συγνώμη που ρίξατε τον Αντώνη Σαμαρά», είπε, σχολιάζοντας παράλληλα και την υπόθεση της Novartis.

«Εμένα, αν και ονειρευόσαστε να με δείτε κατηγορούμενο, με σκευωρία, δεν το καταφέρατε, είστε αυτοί που ελέγχεστε από τρεις εισαγγελείς για σκευωρία και να είστε πιο προσεκτικοί…».

«Εμείς διαπιστώσαμε σύγκρουση συμφερόντων κι εσείς λέτε “δεν ενδιαφερόμαστε”», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς που έκανε λόγο για υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ και δημιουργία σοβαρού ζητήματος με το ποδόσφαιρο. «Είναι περισσότερες οι πιθανότητες να συμφωνήσει η ορθοδοξία με τον καθολικισμό παρά να ανακτήσει την σοβαρότητα του ο κ. Γεωργιάδης. Μας ρωτάτε γιατί δεν κάναμε εμείς την εξαγορά τότε δεν υπήρχε κανείς ενδιαφερόμενος, η συγκεκριμένη εταιρία έχει όσο εξόφθαλμη σύγκρουση συμφερόντων μπορεί να υπάρξει στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο των media και γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας. Μας ρωτάτε γιατί επί διακυβέρνησης μας δεν έκανε την εξαγορά η ΕΡΤ. Στη δικιά μας περίοδο υπήρχε αποκλειστικό δικαίωμα διαπραγμάτευσης με άλλο επιχειρηματία. Εμείς είχαμε αγοράσει τα δικαιώματα ποδοσφαιρικών ομάδων και θα συνεχίζαμε διότι η ΕΡΤ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ιδιωτικοποιημένο ΟΠΑΠ που υπήρχε για να στηρίζει το ποδόσφαιρο. Η απάντησή σας ακούστηκε μάλλον ως απολογία κατηγορούμενο να υπάρχει κάποιο μέτρο», υποστήριξε ο κ. Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ