ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη για την επέμβαση αστυνομικών στις προβολές του Joker: Σωστά ο κόσμος αντέδρασε

Μενδώνη για την επέμβαση αστυνομικών στις προβολές του Joker: Σωστά ο κόσμος αντέδρασε
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καταδίκασε την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία Joker, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός χαρακτήρισε «σωστή» την αντίδραση του κόσμου για το συμβάν.

Συγκεκριμένα είπε πως «Σωστά ο κόσμος αντέδρασε όπως αντέδρασε, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο».

Η κα. Μενδώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, γνωστοποίησε ότι υπεύθυνες για την καταγγελία είναι δύο κυρίες - υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες, ωστόσο, έδρασαν αυτοβούλως, υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους.

«Ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πραγματικά υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους» δήλωσε η υπουργός.

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους, υπερέβησαν ό,τι αρμοδιότητα είχαν και γι' αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η Λίνα Μενδώνη.

Ενώ παράλληλα τόνισε πως «Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος μία υπαλληλική ιδιότητα. Ό,τι αρμοδιότητες και να είχαν, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία».



Όσον αφορά τη θέση τους στο υπουργείο, εξήγησε ότι ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ρόλος τους είναι καθαρά γνωμοδοτικός και το δικαίωμα ελέγχου τους περιορίζεται στο αν παρατηρούνται παραβάσεις στον κινηματογράφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ