ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Joker: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις αστυνομικές εφόδους

Joker: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις αστυνομικές εφόδους
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Συνέχεια δόθηκε σήμερα στην πολιτική κόντρα για τις αστυνομικές εφόδους σε κινηματογράφους που έπαιζαν την ταινία Joker.

Οι έφοδοι έγιναν με εντολή εισαγγελέα και κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να μην επιτραπεί στους ανηλίκους να παρακολουθήσουν την ταινία.

Σήμερα στο briefing ο Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «Σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει, νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό, ακροδεξιό. Αυτό κατέρρευσε το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν οι πολίτες έδωσαν εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ με πολύ ισχυρό ποσοστό 40%. Αυτό που βλέπουμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της» Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση πρέπει να επανεξεταστεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τη Βουλή».

Δεξιοί και αδέξιοι

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση. ««Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα κάνει χειρότερα, ας βρουν μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση «Τζόκερ» Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο με την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά και την προσαγωγή ανηλίκων με κλούβες, ψεύδεται ασύστολα», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι: «Ακόμα και η κα Μενδώνη διαψεύδει με δηλώσεις της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το νόμο του 2010, στον οποίον δήθεν βασίστηκε η αστυνομική επιχείρηση, αφού ο νόμος δεν προβλέπει εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ και οι έλεγχοι γίνονται μόνο από τις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού. Άλλα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, άλλα η κα Μενδώνη και άλλα το Μέγαρο Μαξίμου. Και όλοι μαζί ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν τον «Τζόκερ».»

Και καταλήγει: «Επειδή είναι και δεξιοί και αδέξιοι, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες και να τα κάνουν χειρότερα, ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο. Και τουλάχιστον ας ζητήσουν μία συγγνώμη για το φιάσκο που διέσυρε τη χώρα πανευρωπαϊκά και τη γύρισε σε σκοτεινές δεκαετίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ