ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Εκρηκτικό κλίμα, κόντρες και... χαρακτηρισμοί και στους διαδρόμους

Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Εκρηκτικό κλίμα, κόντρες και... χαρακτηρισμοί και στους διαδρόμους
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στους διαδρόμους της βουλής μεταφέρθηκε το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Προανακριτικής Επιτροπής.

Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με τον Θανάση Πλεύρη όταν εκείνος έδειχνε στους δημοσιογράφους το e-mail με την λίστα των μαρτύρων που πρότεινε η ΝΔ, με ώρα 16:40.

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ και εισηγητή της πλειοψηφίας στην Επιτροπή ότι άλλαξε το συνημμένο με το e-mail αφού νωρίτερα είχαν έρθει σε συνεννόηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Θ. Πλεύρης: Τεχνικά πώς μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο.

Π. Πολάκης : Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Έδωσαν στην αρχή τον άλλον έδωσα του ΠΑΣΟΚ και δεν μας το μοίρασαν αυτό, πήγαν και το έφτιαξαν και μετά μας το έδωσαν.

Κι ενώ τα αίματα είχαν ανάψει, πέρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποκαλώντας τον Θανάση Πλεύρη «φασίστα».

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν μιλάω με σένα άντε από δω φασίστα.

Π. Πολάκης: Άντε Καραγκιόζη…

Στον άγριο καυγά, ενεπλάκη και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας όσα είπε νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Άντε ρε, άντε ρε, τέτοιο ήθος…

Με τη σειρά του ο Π. Πολάκης χαρακτήρισε τον κ. Μαρκόπουλο «πληρωμένο παπαγαλάκι» και «δολοφόνο χαρακτήρων».

Οι φωνές ακούγονταν στους διαδρόμους με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας να λέει ότι ο βουλευτής της ΝΔ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

«Μην μας πιάνεις στο στόμα σου, το ψωμί μας εμείς το βγάζουμε τίμια, δεν είμαστε σαν κι εμένα», του είπε.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εξαίρεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.

Εκτιμούν δε, πως εάν γίνει δεκτό το αίτημα από την πλειοψηφία, θα πρόκειται περί πολιτικής αυτοκτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ