ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ή τον διώχνει ο Μητσοτάκης ή ταυτίζεται με τις αθλιότητές του»: Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Ή τον διώχνει ο Μητσοτάκης ή ταυτίζεται με τις αθλιότητές του»: Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Ή τον στέλνει σπίτι του ο Μητσοτάκης ή ταυτίζεται με τις αθλιότητές του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τις αιτιάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί πιθανού χρηματισμού Τσίπρα και Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρείες.

«Ο κ. Μητσοτάκης ή στέλνει σπίτι του τον κ. Γεωργιάδη ή ταυτίζεται με αυτόν και τις αθλιότητές του. Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται, ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη. Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ανέφερε ο Γεωργιάδης

Λίγο νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε διατυπώσει σοβαρή καταγγελία κατά του τέως πρωθυπουργού και του υπουργού του, απαντώντας στην στην «πρόκληση» τού κ. Τσίπρα για το ποιοι θεωρεί πως χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες» σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Και κατέληξε: «Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ