ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και η «Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και η «Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκαν να αποτιμήσουν οι πολίτες, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse. 

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση τα πήγε καλύτερα στις πρώτες 100 ημέρες στα φορολογικά, ακολουθούν η ασφάλεια και οι επενδύσεις, ενώ ως «Αχίλλειος πτέρνα» κρίνεται η διαχείριση του προσφυγικού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,5%, έναντι του 39,5% στην έρευνα του Σεπτεμβρίου της Pulse, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25%, έναντι του 26% στην προηγούμενη έρευνα, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 13,5 μονάδες.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής που παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ με 5% που ενισχύεται κατά 0,5% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, το ΜέΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση που συγκεντρώνει 3,5%, έναντι του 3% του Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 9,5%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει το 4,5% των ερωτηθέντων και ένα 2,5% δηλώνει και σε αυτή την έρευνα λευκό/άκυρο/αποχή.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της ΝΔ να συγκεντρώνει το 45%, έναντι του 26% που συγκεντρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά των δύο πολιτικών αρχηγών διαμορφώνεται στις 19 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντάει το 24% των ερωτηθέντων.

Σημειώνεται πως η πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18 - 21 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.103 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, ενώ το δειγματοληπτικό σφάλμα κυμαίνεται στο +/- 3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ